Οργάνωση και Ασφάλεια

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΜΑΜΙΚΟ

Η κατασκήνωση του “The Ranch” πλαισιώνεται από συνεργάτες που τους διακρίνει η αγάπη για τα παιδιά και η εμπειρία, η υψηλή επαγγελματική συνείδηση, η γνώση και το ήθος, ο δυναμισμός και η δημιουργικότητα, η επιμέλεια και η κοινωνικότητα, διασφαλίζοντας έτσι τον παιδαγωγικό  της χαρακτήρα.

Η επιλογή του προσωπικού που στελεχώνει την κατασκήνωση του “The Ranch”, πραγματοποιείται μέσα από απαιτητικές  διαδικασίες, που περιλαμβάνουν προσωπικές συνεντεύξεις,  λήψη συστάσεων από πρότερες εργασίες, πρακτικές δοκιμασίες και συνεχή εκπαίδευση με ειδικά σεμινάρια ανάλογα με την ειδικότητα. Αποτέλεσμα όλης αυτής της επιμελούς προσπάθειας είναι να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι έχουμε μια από τις καλύτερες & άρτιες ομάδες προσωπικού  στον κατασκηνωτικό χώρο.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες των 15 ατόμων, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους (έως ένα χρόνο διαφορά ηλικίας). Υπεύθυνο στέλεχος της κάθε ομάδας είναι ο ομαδάρχης για τα αγόρια ή η ομαδάρχισσα για τα κορίτσια και τα μικρά αγόρια. Οι ομαδάρχες είναι άτομα ενήλικα με γνώση και πείρα στην κατασκηνωτική ζωή.

Ανά πέντε ή έξι, οι ομάδες δημιουργούν μια κοινότητα όμορης ηλικίας και ιδίου φύλου. Οι κοινότητες εποπτεύονται από τον κοινοτάρχη  ή την κοινοτάρχισσα. Όλες οι ομάδες και το εκπαιδευτικό προσωπικό εποπτεύονται από τον αρχηγό και το επιτελείο του, οι οποίοι συντονίζουν το πρόγραμμα και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των ομάδων.

Πίσω από κάθε αθλητική ή καλλιτεχνική δραστηριότητα που πλαισιώνει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα υπάρχει και ο Εξειδικευμένος Συνεργάτης (π.χ. ναυαγοσώστης, χορογράφος, τοξοβόλος κλπ.).

Ο γιατρός με τη βοήθεια έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού μεριμνά για την υγεία των κατασκηνωτών σε 24ωρη βάση στο πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο μας.

Ο ψυχολόγος μαζί με τους συνεργάτες του είναι εκεί να προσφέρουν τη βοήθειά τους συμβουλευτικά σε παιδιά και γονείς για την ομαλότερη προσαρμογή στην κατασκήνωση καθώς και για τη διαχείριση κρίσεων καθ’ολη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

 

Όλο το προσωπικό ακολουθεί πιστά τον κώδικα δεοντολογίας, τον κανονισμό λειτουργίας  και την πολιτική προστασίας του παιδιού της Κατασκήνωσης , των οποίων έχουν λάβει πλήρη γνώση ενώ φροντίζουμε να υπάρχει συνεχής εποπτεία και υποστήριξη.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

24ώρη λειτουργία ιατρείου και αναρρωτήριου. Το Περιφερειακό Νοσοκομείο Κορίνθου βρίσκεται σε απόσταση 24 χιλιομέτρων.

Κλειστοί περιφραγμένοι χώροι με 24ώρη φύλαξη.

Πλήρες σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας. Εγκεκριμένο Σχέδιο Πυροπροστασίας & Εκκένωσης Κατασκήνωσης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. 

Λειτουργεί γραμματεία πλήρως οργανωμένη (τηλεφωνικό κέντρο,  καρτοτηλέφωνα,).

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ISO

Το "The Ranch" λειτουργεί μέσα στις προδιαγραφές που επιβάλουν τα ISO:

• H.A.C.C.P.  System 

 ISO 9001:2015

• ISO 14001:2015

ISO 22000:2018

 

Κάντε την κράτησή σας για την κατασκήνωση εδώ